Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ  κ. Νίκος Σηφουνάκης σχολιάζοντας το επίκαιρο θέμα που συγκλονίζει τη χώρα, με την απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου (τ. Γ.Γ. του ΥΠΠΟ) και τη πολιτική διάσταση που παίρνει το ζήτημα με προεκτάσεις και στη Λέσβο, σε δήλωσή του επεσήμανε τα εξής :

«Η σήψη, η διαφθορά, ο ωφελιμισμός των στελεχών της Δεξιάς και η κακοδιοίκηση, έχουν πια λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που αγγίζουν και καθιστούν υπεύθυνο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Από τη Μεταπολίτευση του ΄74 και μετά, δεν υπήρξε στην Ελλάδα Κυβέρνηση υπόλογη για τόσα πολλά σκάνδαλα, όσο η σημερινή και η προηγούμενη Κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή. Ασφαλώς και δεν πείθεται πια ο ελληνικός λαός με τη «καραμέλα», που κάθε τόσο μας σερβίρουν προκλητικά οι κυβερνώντες, ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη! Οι λογής λογής κουμπάροι και ημέτεροι ολοένα πολλαπλασιάζονται και παραμένουν στο απυρόβλητο. Αναρωτιούνται λοιπόν δίκαια οι πολίτες, αυτή είναι η Κυβέρνηση που αναρριχήθηκε στην εξουσία με «σημαία» τη πάταξη της διαφθοράς και του ρουσφετιού?

Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι τις όποιες  «εξυπηρετήσεις» και χαριστικές πράξεις  δεν  τις  ενεργεί από μόνος του ο επικεφαλής του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που προήδρευε ο ατυχής κ. Ζαχόπουλος, στον οποίο εύχομαι να αποκατασταθεί σύντομα η υγεία του) αλλά τις προκαλεί ο στημένος μηχανισμός της Ν.Δ. για να προωθηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα των «ημετέρων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικοπεδοποίηση της αυλής του αρχοντικού της Μυτιλήνης και η οικοδόμηση σ' αυτήν συγκροτημάτων κατοικιών κατά παράβαση των υφιστάμενων κανόνων  αλλά και γενικότερης αισθητικής της πόλης, την οποία είχα καταγγείλει με δημόσια δήλωσή μου τις ημέρες της παράνομης αδειοδότησης, επί υπουργίας του κ. Τατούλη. Κατά συνέπεια υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο κ. Ζαχόπουλος αλλά πρώτιστα τα ανώτατα στελέχη της Ν.Δ. στον Νομό Λέσβου που μηχανεύτηκαν τις παρεμβάσεις στο ΚΑΣ  και όσοι δημόσιοι λειτουργοί,  δεν προστάτεψαν ως όφειλαν την  ιστορία,  την κληρονομιά και την αισθητική της πόλης της Μυτιλήνης. Για το μείζον όμως αυτό ζήτημα θα επανέλθω αμέσως μετά τις γιορτές, γιατί πρέπει να πέσει άπλετο φως και το κυριότερο η εξέλιξη του να αποτρέψει άλλες εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που καταστρέφουν την ομορφιά και την ιστορία της πόλης».